Dill pickles (syrlige sylteagurker)

Min amerikanske kone sverger til dill pickles. Om du syns det høres litt merkelig ut, så er altså preferanse på sylteagurk seriøse greier i USA. Det står mellom åpenbart søte sweet pickles, syrlige dill pickles og bread-and-butter-pickles (balansert mellom surt og søtt). Dette er større enn oransje og svarte krokodiller, det er mer som svineribbe og pinnekjøtt. Kanskje litt verre faktisk, ettersom ytterkantene ofte ikke kan fordra hverandre.

I norske kjeder er det stort sett sweet og bread-and-butter pickles du får tak i. Dill pickles er nesten umulig å oppdrive. Til min kones store fortvilelse. Heldigvis er de veldig enkle å lage, og i juli og august er det sylteagurker på plass i velassorterte grønnsaksbutikker. Og kjøleskapspickles holder seg mange måneder i kjøleskap. Happy wife, happy life.

Vi spiser pickles siden av for eksempel burgere, fish and chips, sandwicher, bagels og likende. Gjerne til mat som ofte skriker etter noe syrlig og crunchy. Og så fungerer de veldig bra som snack også.

[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]

Merk

 • Denne oppskriften er beregnet til kjøleskapssylting, det vil si du trenger ikke koke annet en laken. Sylteagurkene holder seg i flere måneder i kjøleskapet. Dersom du ønsker å gjøre det på den tradisjonelle måten, gjør som følger:
  • Kok opp en kjele med vann som rekker til minst 5 cm over lokket på sylteglasset. Kok sylteglass, lokk og eventuelt gummipakning i 10 min og la det renne av seg på ren kjøkkenhåndkle. Stable agurkene i glasset og hell over lake til halsen. Sett på lokket og skru til med finger-tight. Senk glasset ned i det kokende vannet, fortrinnsvis med rist eller kjøkkenhåndkle i bunn så glasset ikke danser. Kok i en time. Ferdig.
 • Første gang jeg lagde sylteagurker for en 15 år siden brukte jeg små slangeagurker. Ikke gjør det. De blir veldig dvaske og får en ganske ekkel konsistens når eddiken trenger inn. Sylteagurker er mye fastere og forblir crunchy etter at de er syltet.
 • En tommelfingerregel er at du trenger en glasskrukke på omtrent det doble volumet av vekten av sylteagurkene. I dette tilfellet altså 2 liters krukke på 1 kg sylteagurker.

Ingredienser


1 kg sylteagurk

3 ts salt

 

Lake

500 ml eplesideredikk

300 ml edikk

250 ml vann

4 hvitløksfedd, skivet

1 ss salt

1 ss sennepsfrø

1/2 ts chiliflak (kan droppes eller justeres)

4-5 kvaster med fersk dill eller 1 ss tørket dill

2 ts sukker

6 laurbærblad

 

Slik gjør du


 1. Vask og gni sylteagurkene og la dem renne av på et rent kjøkkenhåndkle eller i et dørslag.
 2. Ha sylteagurkene i en stor bolle, dekk til med vann og ha i 3 ts salt, og la det stå over natten i kjøleskap.
 3. Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp.
 4. Legg agurkene i varmebestandig bolle og hell laken over. La det avkjøle seg til romtemperatur, ca. 30 min. 
 5. Stable agurkene i sylteglasset så tett som mulig. Legg dillkvastene inne blant agurkene så ikke alle flyter opp på toppen. Hell over laken opp til halsen på glasset.
 6. Legg på lokket og inn i kjøleskapet. La det stå i 3-4 dager, så vannet får trukket ut av agurkene og erstattes med laken.

No Comments

Leave a Comment