Ertesuppe med røkt svineknoke i trykkoker

Det er langt i fra den peneste retten som kommer ut av kjøkkenet vårt, men det er en gjenganger som lett går inni kategorien comfort food. Røkt svineknoke finnes i mange dagligvareforretninger og er rimelig, men den går nok ofte litt under radaren. Det tar litt tid å bryte den ned, men når det først skjer er det mye bra som har skjedd med suppa. Det hjelper veldig om du har en trykkoker, da man reduserer koketiden betraktelig. Om du har mulighet, del svineknoken i tre deler slik at beinene og margen blir mer eksponert. Jeg pleier å be kjøttbutikken gjøre det for meg, men du kan evt. bruke en sag.


Mengde:

2 L

Aktiv tid:

30 min

Total tid:

1,5 timer


Merk

  • Du kan helt fint lage dette uten trykkoker, det tar bare tre ganger så lang tid, minst.
  • Du kan bruke hvilke som helst tørkede erter, enten hele eller splittede, gule som grønne. Men de må være tørket.

Ingredienser

55 gram (3 ss) smør

1 løk, finhakket

1 ribbe stangselleri, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 røkt svineknoke, mellom 0,8 til 1,4 kg

450 gram tørkede erter

1,5 L vann

4 laurbærblad

2 ts hvitvinsedikk

Salt og pepper

Instruksjon

  1. På medium varme, steik løk og stangselleri i smøret til det er blankt og mykt, men ikke la det brunes. 3-5 minutter.
  2. Ha i hvitløk steik i 30 sek til før du har i vannet.
  3. Ha i kjøttet, tørkede erter og laurbærblad Med trykkoker: La det komme kjapt opp til høyt trykk (jeg bruker nivå 2 på min Perfect-koker), før du reduserer varmen. Jeg bruker selv å gå den til 30% effekt. Pass på at steam-ventilen er presset ut. Uten trykkoker: bare la alt kose seg i 2-3 timer.
  4. Etter 40 minutter i trykkoker kan du slippe ut trykket. Ta ut svineknokene og riv kjøttet i passende biter før du har det tilbake i suppa.
  5. Tilsett hvitvinseddik og tilpass med salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter slik at alt blir godt inkorporert.


No Comments

Leave a Comment