Amaretto sour med ingefær

Amaretto er en italiensk søt likør basert på bitre mandler eller aprikoskjerner. Lukta minner litt om en marsipansjokolade fra en konfekteske, og alene tror jeg amaretto fungerer dårlig over tid. Men den er kjempegod sammen med bitter og sitrus som bryter mandelsødmen, for eksempel i en Amaretto sour. Nå også med ingefær.

Både amaretto, Angostura bitters og Contreau fås på de fleste polutsalg.

 

[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]

Merk

  • Har du begrenset tid, bruk ingefærøl. Du vil ikke få den intense smaken av fersk ingefær, men det duger.
  • Ingefær-sirup lager du enkelt ved å blande 100 gram vann og 100 gram med 100 gram ingefærskiver. La det småkoke i 10 min og om du har tid, la det trekke i en times tid før du oppbevarer sirupen på flaske i kjøleskap. Jeg har brukt sirup som har stått i to måneder.

Ingredienser


6 cl amaretto, f.eks. Disarrono

3 cl Contreau (kan droppes)

6 cl sitronsaft

1,5 ss ingefærsirup eller 2 cl ingefærøl *

3-4 dæsjer med Angostura bitters (fås på de fleste Vinmonopol)

1 eggehvite

3-4 store isbiter

 

Sånn gjør du


  1. Ha alle ingrediensene i en coctailshaker og rist kraftig i 15-20 sekunder uten is. Slipp ut gass etter de første 3 sekundene.
  2. Ha i isbitene og rist i nye 15-20 sekunder
  3. Sil over i to champagne- eller cocktailglass. Pass på å bytte mellom glassene når du heller så glassene får like mengder skum. Bruk en skje til å hjelpe væsken gjennom sitronkjøttet i silen.

No Comments

Leave a Comment