Limeade med ingefær

Her er en basisoppskrift på limeade eller lemonade. Kombinasjonen med lime og ingefær min soleklare favoritt. Ingefæren gir den punch, og kan gi samme effekten som kaffe på en sløv morgen eller ettermiddag. Liker du ikke styrken på ingefær kan du selvsagt droppe det og kun blande sitrus med vann og sukker (men lag likevel sirup da det tar lang tid for sukkeret å løse seg). Mens du er i gang, lag litt ekstra sirup så du har til cocktails. Limeaden fungerer for øvrig ypperlig som en base for en drink med f.eks. rom.


Mengde:

Gir 2 liter limeade som kan drikkes som den er, men den kan blandes ut med vann opptil 50/50, avhengig av hvor konsentrert du liker den.

Ingredienser:

  • 600 milliliter limejuice (1.5 kilo, tilsvarer ca. 15 store lime)
  • 100-200 gram ingefær, skrellet og kuttet opp i skiver på 2-3 millimeter (bruk mandolin)
  • 400 gram sukker (ca. 1.75 cups)
  • 400 gram vann
  • Mynte (om du vil)

  1. Skrell og del opp ingefær i 2-3 millimeter tykke skiver. Mandolin er absolutt beste verktøy. 20180612-IMG_1179
  2. Varm opp sukker og vann over middels til høy varme til sukkeret er løst opp. Tilsett ingefær, kok opp, og la putre i 10 min. Ta gryten av varmen og la det trekke i ca. 1 time.
  3. Masser limen mot en flate før du deler dem i to og presser dem.
  4. Blant sammen ingefærsirup og limesaft i beholder som rommer ca. 2 liter. Fyll opp med vann til containeren er full. Bland godt.
  5. Gjerne prøv å servere med mynteblader.

Merk:

  • Avhengig av hvor kraftig du ønsker limeaden kan du blande den ut med opptil 50/50 med vann.
  • Fungerer veldig bra som drinkmiks også, f.eks. med rom.

20180614-IMG_1197

 

No Comments

Leave a Comment