Butterscotch ispinner

Butterscotch er et toffee-aktig smaks-konsept fra England. Det brukes til ulike desserter som puddinger og sauser eller i drops eller cookies. Hovedingrediensene er brunt sukker og smør, så smaken er litt dypere og mer maltaktig enn karamell. Hvis du noen gang har hatt Werther’s Original-dropsene, så vet du hva jeg snakker om. Det er ikke den smaken som appellerer mest til bruk i ispinner, må jeg innrømme. Men det fungerer overraskende bra, kanskje nettopp fordi det er i isform og at den dermed blir mindre søt enn sin mer tradisjonelle pudding- og dropsform. Definitivt en mer voksen ispinnesmak, men det gikk ned i ungene også etter litt overtalelse. De ikke var så begeistret for fargen. Ser den. En typisk oppholdsværs-ispinne.


Mengde:

6-8 ispinner

Aktiv tid:

30 min

Total tid:

5 timer


Merk

  • Det finnes mange iskremformer der ute, og du kan bruke hva enn du foretrekker. IKEA sine er rimelige og lett å få tak i, men består av mange deler og jeg liker ikke å være avhengig av å samle inn igjen plast-«pinnene», som for øvrig ikke er spesielt gode å holde. Jeg foretrekker former som henger sammen og som er lette å vaske i oppvaskmaskinen, og har endt om med disse fra Wellood som favoritt. Disse må imidlertid bestilles fra utlandet, og Clas Ohlson har former som fungerer greit.
  • Ispinnene kan enten pakkes lett inn i bakepapir i frysen eller cellofanposer, som blant annet kan kjøpes på Søstrene Grene.

Ingredienser

150 gram brunt sukker (175 mL; 3/4 cups)

170 gram fløte (175 mL; 3/4 cups)

28 gram smør (2 ss)

7,5 gram maisstivelse (1 ss)

370 gram H-melk (355 mL; 1 1/2 cups)

12 dråper vaniljeessens eller 2 ts vaniljeekstrakt i burboun

1/2 ts flaksalt

Instruksjoner

  1. Ha sukker, fløte og smør i en kjele og kok opp på medium varme. La putre i 10 min inntil miksen har begynt å mørkne litt.
  2. Ha i maisstivelse og visp inn melken. La det småkoke i ytterligere 10 minutter.
  3. Ta kjelen av varmen, tilsett vanilje og flaksalt og rør godt.
  4. La miksen avkjøle seg før du har den i ispinneformene.
  5. Ispinnene trenger 4-5 timer før de setter seg. Ha formene i lunken vann i ca. 10 sekunder før du trekker dem ut.

Via Smitten Kitchens Butterscotch pudding popsicles.

No Comments

Leave a Comment