Norsk tacos-krydder

Krydder til tacos lager du veldig enkelt selv. Jeg mangedobler oppskriften under og har nok krydder for mange middager framover. En stor fordel ved å lage krydderet selv er at du da får saltet kjøttet separat i begynnelsen av stekingen. Da blir kjøttet bedre.


Merk

  • Gjerne mangedoble oppskriften og lagre krydderblandingen.
  • Til en pakke kjøttdeig på 400-500 gram passer det med ca. 25 gram med krydder.

Oppskrift


Krydderblanding

  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts spisskummen
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ss meksikansk chili (toppet)
  • 1 ts oregano (toppet)

Ved tilsetting

  • 2 ss tomatpuré

Blandingen er uten salt, med hensikt, så du kan justere det selv og salte kjøttet fra begynnelsen av stekingen. Du kan evt. bytte ut hvitløkspulveret med hvitløkssalt.


Modifisert fra NRK Mat

No Comments

Leave a Comment