Hjemmelagde green mint baking chips

Min favoritt-cookie, mint chocolate chip, er dessverre ikke å oppdrive i Norge. Heller ikke mint chips til baking. For øvrig mangler vi også sjokoladebiter- eller dråper for baking, slik som disse. Kanskje Cacas eller Hval kan la seg overtale til å produsere dette? Men inntil videre må en altså starte helt fra scratch her om man skal bake disse hjemme, og jeg starter da med mint-chips.

Jeg har forsøkt et par tilnærminger, men endte på den absolutt enkleste som kombinerer hvit sjokolade, peppermynte-ekstrakt og de ultrapotente og skremmende konditorfargene til Cacas, som du må holde fryktelig langt unna barn og helst håndtere med nitril-hansker. De endte opp bra. Nå over til å teste cookie-oppskrifter.


Mengde:

100 gram

Aktiv tid:

15 min

Total time:

1 hour


Merk

  • Å smelte hvit sjokolade er litt annerledes enn vanlig sjokolade (det er egentlig ikke sjokolade). Men prinsippet er det samme, det tar bare litt lenger tid. Men vær forsiktig, det brenner seg fort.
  • Du kan smelte på to måter. Jeg foretrekker mikrobølge-metoden da den er konsistent til sekundet. Du kan også bruke dobbel-kjele, men det tar litt lenger tid.
  • Når massen er ferdig kan du enten spre den utover et bakepapir på en stekebrett og deretter hakke dem opp, eller du kan bruke en sprøytepose og lage dråpeformer.
  • Oppskriften er for 100 gram sjokolade. Skulle være ganske rett fram å justere dette til ønsket mengde.
  • Vær forsiktig med konditorfargen om du bruker en type som Cacas sin, det er kraftige saker.

Ingredienser

100 grams hvit sjokolade

2 dråper peppermynteekstrakt, eller ønsket mengde, f.eks. fra LorAnn Oils

Kraftig konditorfarge (grønn og blå, eller bare mintgrønn), f.eks. Cacas Icingfarge

Instruksjoner

  1. Kutt eller del opp den hvite sjokoladen i biter, gjerne etter rutemønsteret. Ha dem i en glassbolle eller dyp tallerken, og inn i mikrobølgeovn på full effekt i 20 sek. Rør rundt med gaffel; bitene har såvidt begynt å smelte i kantene. Gjenta 20 sek i mikroen og rør igjen. Gjør dette samme en tredje og en fjerde gang (altså 80 sek til sammen). Bitene vil nå ha smeltet godt, men er tilsynelatende ikke helt ferdig, Motstå fristelsen å sette dem inn igjen; den brenner seg fort. Rør bare rundt med en gaffel til hele massen er smeltet og flytende. Tro meg, det vil skje etter et par minutter.
  2. Ha i et par dråper peppermynte-ekstrakt og smak. Det er en veldig kraftig essens.
  3. Ha i konditorfarge, enten mint green eller en blanding av grønn og litt blå, slik at du ender opp med en mintgrønn farge.
  4. Men en slikkepott, fordel massen utover et bakepapir på et brett som får plass i kjøleskapet. Ca. halvparten av tykkelsen til en vanlig Freia sjokoladeplate.
  5. La massen stivne i kjøleskap i ca. 30–60 min før du bryter dem opp i passende biter. Oppbevar i tett boks inntil du skal benytte dem.

No Comments

Leave a Comment