Rødbetsalat med pecan, feta, tranebær og balsamico-vinaigrette

Siden det er så mange flotte rødbeter i butikkene nå og i tiden fremover, her er en kjapp salat som er fyldig og veldig godt balansert med dressingen. Fin til middag. Angående kjapp, rå rødbeter tar lang tid for å bli møre i ovnen, men det kan du gjøre opptil et par-tre dager i forveien. Lag et par batcher og ha med til lunsj.

Urinen kan bli rosa, ikke freak ut. Kroppen✌?

MENGDE:
Nok til 4
AKTIV TID:
25 min
TOTAL TID:
2 timer

Merk

Eksakt mengde for de ulike ingrediensene er ikke så viktig her. Dressingen binder det hele sammen så lenge du har alle komponenter med.

Vi pleier å lage dobbelt batch så vi har til lunsj seinere. Hold da gjerne nøttene, feta og tranebær separat før servering slik at de holder seg bedre i konsistens.

Basert på oppskrift fra Natasha’s Kitchen

Ingredienser


Salat:

Et par pakker ruccola (150-200 gram)

3-4 medium rødbeter

150 gram feta

120 gram pecan-nøtter, ristet (se fremgangsmåte)

100 gram tørkede tranebær

Dressing:

125 mL olivenolje

3 spiseskjeer balsamico

1 spiseskje Dijon-sennep

1 fedd hvitløk, kuttet fint og presset eller Microplane

Smak til med salt slik at det balanserer eddiken, ca. 1/2 teskje

Pepper, ca. 1/4 teskje.

Slik gjør du


  1. Bak rødbetene på 205 C i ovnen 1-2 timer, avhengig av størrelse. Vend dem hver halvtime om du har ujevn ovn, men ikke strengt nødvendig. Test med en spiss kniv underveis. De er seigere enn poteter, så ikke vent på at de skal bli helt myke. De skal omtrent få konsistensen av en rare-stekt biff. La dem avkjøle seg, skjær eller trekk av skinnet og kutt dem i ønsket form og størrelse. Vi pleier å ende på samme masse som et hvitløksfedd.
  2. Rist pecan-nøttene i oven på 200 C i 6 min. Vær veldig påpasselig med at du ikke går over tiden her, de brenner seg fort. La dem avkjøle seg litt og kutt hver av dem med ett snitt på tvers av hjernehalvdelene.
  3. Ha alle dressing-ingrediensene i et glass med lokk og rist heftig i 10 sekunder.
  4. Vask og tørk ruccola og bland med rødbetene i en stor bolle. Ha i dressingen og vendt godt.
  5. Fordel salat og ha på nøtter, tranebær og feta.

No Comments

Leave a Comment