Kinesisk kyllingsalat

En av familiens favoritter om sommeren. Det tar litt tid å kutte, men vi pleier å lage en stor batch så vi har til lunsj og middag i hvert fall et par dager. Husk å holde de crunchy ingrediensene separat fra dressing og salaten dersom du sparer mer til seinere.


Salat:

  • Roman eller isbergsalad, 1 hode
  • Vårløk, 1-2 bunter
  • Koriander, 1 bunt (prøv å få tak i en ordentlig bunt i en tyrkisk butikk)
  • Grillet kylling, 1

Nøtter:

  • Ristede sesamfrø
  • Ristede mandler

Friterte wonton wrappers (kan droppes):

  • 20-30 Wonton wrappers
  • Frityrolje, 5-7 cm i ei gryte
  • Frityrtermometer (candytermometer)

Dressing:

  • Soyasaus, 60 milliliter (1/4 cup)
  • Sitronsaft, 60 milliliter (1/4 cup)
  • Sukker, 2 spiseskjeer
  • Hvit eddit, 1 spiseskje
  • Salt, 1 teskje
  • Svart pepper, 1/2 teskje
  • Sesamolje, 1 spiseskje
  • Rapsolje, 60 milliliter (1/4 cup) (eller annen nøytral olje, f.eks. soya)

Fremgangsmåte

  1. Start med å riste mandlene. Det gjør du mest effektivt i ovnen, 190 C(350 F) i ca. 9 min. De skal bli tydelig brunere og mandellukten er instens. Men de går veldig fort over til å bli brent og dermed bitre, så sett en timer. Ta ut av ovnen og la dem kjøle ned.
  2. Om du ikke fikk tak i ferdig ristede sesamfrø (fås i de fleste asiabutikker), gjør dette i en steike panne over 60 % varme til de begynner å bli gyldne.
  3. Kutt salathodet som du ønsker, koriander grovt, vårløk fint og miks alt i en bolle. 005-ingredients
  4. Fyll ca. 5 cm. med olje i en kjele og vent til olja når 180 C (350 F). Pleier å la den varmes opp sakte på 60 %. Har du ikke termometer til fritering, bare glem dette steget. Kutt Wonton-wrapperne i ca. 0.5 cm brede stripe og friter i batcher i 15-30 sekunder. Tørk og avkjøl på kjøkkenpapir.
  5. Miks alle dressing-ingredienser og rist godt. Den splitter seg etter kort tid, så husk å riste før du heller over.
  6. Bland sammen salat, revet kylling, mandler og topp med sesamfrø, wonton og dressing. Ferdig!

 

No Comments

Leave a Comment