Miss Basil – signaturcocktail fra Torggata Botaniske

Det er kjempeartig når restauranter og barer deler oppskrifter på favoritter fra menyene sine. Du får ofte en proff oppskrift som er gjennomtestet, finjustert og sømløs. Og resultatet vet du er bra. Det lærer en hjemmekokk mye av. Så deling av oppskrifter er vi selvsagt veldig begeistret for. Sannsynligvis er det også lurt, rent markedsføringsmessig.

Da smak.no sist torsdag profilerte «Norges grønneste cocktail bar», Torgata Botaniske, var det med oppskriften på deres signaturcocktail Miss Basil. Gin var igjen i hus få timer etterpå.

Les også D2s portrett av baren etter den åpnet for drøye tre år siden.


Oppskrift fra Torggata Botaniske via smak.no


Merk

  • Det står i oppskriften hos smak.no 1 neve frisk basilikum. En neve er relativt og og her må man bare prøve seg fram. Vi brukte 8 gigantiske blader og syns det ble bra balansert. Så bruker vi det som utgangspunkt til neste gang.
  • Sukkerlake lager du enkelt ved å koke opp like mengder sukker og vann. La det putre i 2 min og deretter kjøl det ned før du har det over på flaske og inn i kjøleskap. Holder seg i flere uker.
 
 

Ingredienser

8 gigantiske basilikumblader (eller tilsvarende)

8 cl gin

6 cl sitronsaft fra en ordentlig sitron

4 cl sukkerlake (se merknad over)

1 eggehvite

Instruksjoner

  1. Støt basilikum grundig sammen med en isbit
  2. Ha alle ingrediensene i en shaker med mye is og rist kraftig og lenge (20-30 sekunder)
  3. Sil over i to cocktailglass og server med et basilikumblad på toppen. 

No Comments

Leave a Comment