Iskrem-sandwich med salt karamell, sjokolade og ristet kokos

Dette er noe helt annet enn Hennig Olsens Sandwich (jeg er stor fan); så er du advart. Denne er kraftigere og crunchy. Oppskriften er basert på Smitten Kitchens Saltine Crack Ice Cream Sandwiches, men jeg har gjort noen justeringer så den er tilpasset langpanne og kjeks du får i norske butikker. Jeg hadde heller ikke mandler for hånden, så jeg brukte ristede kokosflak isteden. Er du mer begeistret for lysere sjokolade, kjør på.

I neste batch kommer jeg til å forsøke å gjøre kjeksen litt mykere slik at den blir mer Sandwich-aktig. Men dette slo bra an i huset.

[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Features_Widget»][/siteorigin_widget]

Merk

 • Du kan garantert bruke annen kjeks også, men 5×6 Sætres Per-kjeks passet utmerket i min langpanne.

Ingredienser


30 Sætres Per-kjeks (det er 35 i én pakke)

172 gram smør

143 gram brunt sukker

1/2 teskje salt

1/2 teskje burbon vaniljeekstrakt eller noen dråper essens

300 gram kokesjokolade (mørk eller lys)

To store håndfuller ristede kokos- eller mandel-flak

Litt kvernet saltstøv eller maldonsalt

Iskrem etter ønsket mengde

Slik gjør du


 1. Ovn på 175 C.
 2. Dekk til en langpanne eller stekebrett med aluminiumsfolie og fordel Per-kjeks.
 3. Smelt smør og sukker i en kjele over middels varme under omrøring. Så fort det begynner å koke, visp godt i et par minutter. Fjern karamellen fra plata og tilsett vaniljeekstrakt og salt.
 4. Hell karamellen over kjekslaget og spre jevn utover det hele. 
 5. Ha brettet inn i ovnen i 10-15 minutter. Karamellen vil begynne å boble.
 6. Imens, hakk sjokoladen i biter. 
 7. Ta brettet ut av ovnen og fordel sjokoladebitene jevnt utover over karamellen. La de stå i et par minutter så sjokoladen får smeltet litt og spre sjokoladen forsiktig utover til du har et jevnt lag.
 8. Strø på kokos eller mandel samt litt salt. Jeg foretrekker å la det drysse litt saltstøv fra kverna utover, så saltet blir mer jevnt fordelt sammenlignet med Maldon-salt. 
 9. Inn i frysen i minst 30 min
 10. Pass på at sjokoladen har blitt ordentlig frossen, og ta ut brettet. Løft kjeksen forsiktig ut av brettet med folien og over på et skjærebrett. Med en brødkniv, skjær forsiktig i sjokoladen slik at du deler hele laget på midten. Optimalt sett har du da et partall av kjeks på den lengste siden, så du kan dele mellom to kolonner med kjeks. 
 11. Ha plastfolie i bunnen av et mindre brett (f.eks. rektangulær ildfast form), før du legger den ene av sidene opp-ned i formen (sjokoladen ned). Fordel deretter iskrem i et jevn lag etter ønsket tykkelse over hele halvsiden. Legge den andre halvsiden oppå (sjokoladen opp) og press forsiktig uten at kjeksene deler seg. Inn i fryseren igjen i minst 4 timer.
 12. Ta ut supersandwichen og forsøk ved hjelp av brødkniv å skjære forsiktig mellom kjeksbrikkene slik at du sitter igjen med 15 små sandwicher. Jeg pakket inn hver enkelt i plastfolie før jeg la dem inn i frysen igjen. 

No Comments

Leave a Comment