Limonade

Til å inneholde kun tre ingredienser er lemonade, eller limonade, ganske omfattende å lage. Det trengs en del sitroner og mye pressing, men det er absolutt verdt det. For en familie på fire lager jeg en batch ca. annenhver uke om sommeren. Jeg hadde nok lagd det betydelig sjeldnere om jeg ikke hadde hatt sitruspresse på mixeren.

Nå forsøkte jeg for første gang å engasjere jeg eldste guttungen (4), og det gjorde det hele mye artigere. Sitron er ikke det enkleste å håndtere for en fireåring utstyrt med barnekniv, hverken for unge eller far. Men konsentrasjonen var på topp, og vi kom i land med litt tålmodighet. Da alle sitronene var delt i to, med helt utrolig variasjon på «halvdelene», gjensto pressingen på mixeren. Og det var stor stas, til og med lillebror fikk presse en.

Du sitter igjen med 2 L konsentrert og eksplosiv limonade, som gjerne kan vannes ut opptil 50/50, avhengig av preferanse. Min samboer foretrekker den ublandet på varme dager, jeg selv blander den gjerne ut med like deler vann.

Merk

  • Du kan få en enda mer intens sitronsmak ved å utnytte oljene i sitronskallet. Kutt de ferdigpressede halvdelene i fire, sukre dem med noe av sukkeret og legg dem i en boks med lokk over natta. Hell over vann og rist slik at sukkeret løser seg opp. Sil over i resten av sitronsaften.

Ingredienser

600 mL sitronsaft fra ca. 1.5 kg sitroner (8-10)

400 gram sukker

400 gram vann

Vann til fortynning

Instruksjoner

  1. Kok opp 400 gram sukker og 400 gram vann (4 dL) og lage det småkoke i et par minutter. Avkjøl.
  2. Press sitroner til du ender opp med ca. 600 mL juice.
  3. Bland laken og sitronsaften og fyll opp med vann til ca. 2 L ferdig konsentrert lemonade. Oppbevares med lokk i kjøleskap. Holder seg i et par uker. Kan fortynnes opptil 50/50.

No Comments

Leave a Comment